DPM en de Coronacrisis

Ons land is in de ban van het coronavirus. Half Nederland zat op 21 april 2020 om 19.00 aan de buis gekluisterd om te kijken naar de persconferentie. Het hoge woord is eruit voor onze sector: geen evenementen tot 1 september.

Het zat er natuurlijk al wel een beetje aan te komen. Maar zo’n mededeling maakt het toch wel definitief. Een onwerkelijke realiteit. Hoewel we veel begrip hebben voor de maatregelen en het goed is dat er een einde komt aan de onduidelijkheid die voor de branche steeds knellender werd, is er ook het pijnlijke besef dat er nu een definitieve streep gaat door deze zomer. Dat is problematisch. Voor alle partijen die bij deze evenementen betrokken zijn. Van freelancers tot toeleverancier en van locatie tot organisator.

Wij werken veel samen met technisch en creatieve leveranciers van culturele en zakelijke evenementen en beurzen. Wij komen altijd als eerste op locatie en gingen nu als eerste, wij gaan altijd als laatste weg en zullen als laatste weer op stoom komen. Laten we samen de hoop vestigen op dat we na de zomer kunnen gaan bedenken wat we eind van dit jaar en vanaf 2021 mogen gaan doen. Juist nu moeten we ondernemen en onze verantwoordelijkheid nemen. Samen moeten we het nieuwe normaal vorm gaan geven en plannen maken voor de toekomst. Samen werken wij langzaam richting een anderhalvemeter-samenleving.

Wat kunnen wij, nu of in de toekomst, voor u betekenen? Is een livestream een passende oplossing? Zit u te denken om een podcast op te zetten? Samen met onze partners is er, ondanks de vele beperkingen, toch veel mogelijk. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.